Drankenhandel J.M. Goppel

Fructus

Heeze - Een kaartje leggen voor drankenhandel J.M. Goppel?

Dat staat er op de achterkant van deze foto. Johan Michael van Goppel was een geboren Amsterdammer die in 1901 in Heeze terecht kwam. In het bevolkingsregister stond nog geen beroep achter zijn naam. Als hij voor korte tijd naar Amsterdam terugverhuist en weer terugkeert naar Heeze, is hij apothekersbediende. Rond 1902 begint hij er een likeurenfabriekje onder de naam Drankenfabriek J.M. van Goppel, later Fructus geheten. In 1906 trouwt hij met Petronella Heijligers. In het bevolkingsregister staat hij dan ingeschreven als likeurenfabrikant. Als hij later in 1916 in Eindhoven wordt ingeschreven, is hij inmiddels apotheker en waarschijnlijk succesvol, want hij heeft maar liefst drie zaken in Eindhoven: aan de Kleine Berg, aan de Fellenoord en aan de Demer. Hij overlijdt in 1949 te Eindhoven op negenenzestigjarige leeftijd.
Of één van de heren op de foto de heer van Goppel is weten wij niet. Weet u het wel? Dan is uw bericht welkom via het onderstaande reactieformulier.
 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Dankwoord Baron Speyart v Woerden in stadhuis Breda t.g.v. jubileum Stedelijk Museum Breda, 1967 (Breda Beeldcollectie, B. Speekenbrink)
Gebied Heeze-Leende
images/hourglass.png

ZOEKEN...